‘Herhaling zorgt voor een toename van myeline rond de zenuwverbindingen. Dit geeft een sterkere verbinding tussen de hersendelen. Hoe sterker de verbinding, hoe efficiënter het brein werkt. De landweggetjes worden snelwegen en signalen komen sneller aan op de juiste plek.'

Werken aan de oplossing

 

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen wijze. Zo zal ook de behandeling bij iedereen weer anders verlopen. Reflexintegratie is maatwerk. Wat wel voor iedereen geldt, is dat het herhalen van de oefeningen zorgt voor ontwikkeling en vooruitgang. Hoe vaker de oefeningen gedaan worden, des te steviger worden de zenuwverbindingen. Dit helpt mee aan  de rijping van het brein en het oplossen van de problemen.

Het aantal behandelingen dat nodig is, verschilt per persoon. In de praktijk blijkt dat je na twee of drie sessies al veranderingen ziet en dat er gemiddeld zo'n zes tot acht behandelingen nodig zijn om het resultaat dat jullie voor ogen hebben, te bereiken. Bij aanvang van het behandeltraject spreken we om de twee of drie weken af en naarmate we verder komen, wordt de behandelfrequentie lager. Het integreren van reflexen heeft herhaling en tijd nodig. Door de oefeningen thuis te doen, hebben jullie zelf grote invloed op de mate van vooruitgang.

Al besloten of nog wat vragen?

 

Je hebt besloten dat je jouw kind wilt helpen met zijn of haar probleem en kiest voor reflexintegratie. Dat doe je bewust, omdat je het belangrijk vindt om te werken aan de dieperliggende oorzaak om je kind op die manier een stevige basis te geven. Of, wil je eerst nog wat meer horen over reflexintegratie om te kunnen bepalen of deze behandelvorm bij jullie past? Laat het mij weten, zodat we samen kunnen kijken wat ik voor jullie kan betekenen. Ook voor het maken van een eerste afspraak.

Direct concreet aan de slag

 

Tijdens de eerste sessie bespreken we wat ik voor jullie kan betekenen en hoe de ontwikkeling tot dan toe is verlopen. Om helder te krijgen welke reflexen aan de basis van het probleem liggen, gaan we in diezelfde sessie aan de slag met het testen van de reflexen. Het blijft echter niet alleen bij praten en testen. Voordat jullie naar huis gaan, doen we namelijk één of meerdere oefeningen. Je gaat dus thuis direct aan de slag voor een positieve verandering.

De behandeling

 

Reflexintegratie is een fysieke methode. We werken met het lichaam en doen afwisselend bewegingsoefeningen en integratie oefeningen. De integratie oefeningen zijn vaak wat passiever dan de bewegingsoefeningen en gebeuren op de massagetafel of op een dikke mat op de grond. Door speciale technieken helpen we het brein en lichaam beter samen te werken, zodat de reflexen in het zenuwstelsel geïntegreerd worden. Juist omdat we op het lichaam werken, is het belangrijk om kleding te dragen die het lichaam volledig bedekt. Een glad shirt met lange mouwen en een gladde broek of legging. Je hebt altijd je kleren aan, dus ook op de massagetafel.

Een sessie duurt meestal een uur en soms anderhalf uur. Dit is afhankelijk van de soort behandeling die aansluit bij jullie hulpvraag. Zodra we de volgende afspraak plannen geef ik ook aan hoeveel tijd we nodig hebben. Als het gaat om de behandeling van een kind dan is de ouder er altijd bij. Zo leer je hoe je thuis aan de slag kunt.

 

Na de behandeling  

 

Heb je net een behandeling gehad? Drink dan gedurende de hele dag voldoende water. Bij de behandeling komen afvalstoffen vrij, doordat je spanning in je spieren loslaat en dieper gaat ademen. Water zorgt ervoor dat die afvalstoffen sneller het lichaam kunnen verlaten. En, doe rustig aan die dag. Het kan zijn dat je wat vermoeider of emotioneler bent dan anders.

Methoden reflexintegratie

 

Ik werk voornamelijk volgens de methoden:

•  MNRI® methode van Dr. Svetlana Masgutova, Masgutova Neuro-Sensory-Motor and Reflex Integration. Voor meer informatie over deze methode, klik hier.

•  BRMT methode van Dr. Harald Blomberg, Blomberg Rythmic Movement Method. Voor meer informatie over deze methode, klik hier.

Een klacht over de behandeling reflexintegratie?

 

Heb je een klacht? Voel je vrij om dit met mij te bespreken, dan kijken we samen naar een oplossing. Komen we er met elkaar niet uit, dan heb je de mogelijkheid om extern een klacht in te dienen. Dit klachtenrecht voor cliënten volgens de Wkkgz heeft De Ronde Aarde geregeld via het NIBIG. Meer informatie hierover vind je op hun website

 

Privacywetgeving

 

De Ronde Aarde is AVG-proof. Dus in deze praktijk wordt zorgvuldig met uw (medische) persoonsgegevens omgegaan.                              Voor het privacyreglement van De Ronde Aarde ....

 

© 2018 De Ronde Aarde Ι Logopedie en Reflexintegratie                                                                  Fotografie www.luzanveenendaal.nl