"Het is zo onwijs mooi hoe je je kind ziet veranderen."

 

Mijn dochter heeft reflexintegratie gedaan om een trauma te verwerken. 2 jaar geleden kregen wij te maken met jeugdzorg, er was melding gedaan dat wij geen goeie ouders waren en nog meer verhalen waren er verteld. Dus wij zijn als gezin door een heel diep dal gegaan. Er kwam niks uit onderzoeken door jeugdzorg. Wij zijn ouders die 100 % achter onze kids staan en dan ben je zo blij. Diep in je hart weet je dat het goed zit maar dan nog. Later bleek dat buren deze beschuldigingen hadden verteld en niet alleen bij jeugdzorg. We zijn door de hele buurt neergezet als gezin waar je niet mee om moet gaan.

De kinderen konden niet meer normaal buiten spelen. En daardoor werd mijn dochter een meisje wat normaal een lekkere flapuit was, een dood vogeltje. Bang om te slapen. Ze was er wel, maar ook weer niet. De pesterijen gingen door op school, vaak als niemand het zag. D'r leerprestaties gingen flink achteruit.

Dan kom je in contact met Daniëlle en gaat de therapie beginnen. Er moest echt iets opengebroken worden. Het is zwaar om je kind zo te zien maar stukje bij beetje ging het beter. We oefenden ook thuis en daar had ze veel baat bij. We merkten dat ze langzaam weer begon te aarden. Op school was het probleem opgelost en dat gaf haar zo veel meer zelfvertrouwen. Ze kon weer genieten van dingen, ze voelde zich weer veilig. Het is zo onwijs mooi hoe je je kind ziet veranderen.

Nancy Blankennagel, moeder van Hailey (9 jaar)

© 2018 De Ronde Aarde Ι Logopedie en Reflexintegratie                                                                  Fotografie www.luzanveenendaal.nl